Govt. License No. 2046
 

 

 

 

De K2 beklimming Godwin Austen

Korte geschiedenis beklimmingen van de K2
De eerste keer dat een Europese klimexpeditie, geleid door de Engelsman Eckenstein, de K2 beklom in 1902, kwam men tot 6600 meter. Zeven jaar later was het tijd voor Hertog van Abruzzi om met een grote expeditie naar de Karakorum en K2 te komen. Landschapsfotograaf Vittorio Sella heeft toen veel bekende en legendarische foto's genomen. In eerste instantie probeerde de expeditie de top te bereiken via de zuidoostelijke bergkam (die later genoemd is naar de Hertog). Daarna probeerde men de K2's beschermer te beklimmen via de westkant, de 7544 meter hoge Skyang Kangri, maar een enorm ravijn blokkeerde de weg op 6600 meter. Echter, later op de Chogolisa (7654 meter) bereikte de Hertog in een resolute aanval de 7500 meter. Dit was een absoluut hoogte record die pas in 1922 werd gebroken op de Everest. In 1938 probeerde een Amerikaanse expeditie, geleid door Charles Houston, een hoogte van 7925 meter te bereiken. En opnieuw klommen in 1939 een Amerikaans-Duitse expeditie bijna tot de 8000 meter. In 1953 trokken de Amerikanen opnieuw naar de K2. De expeditie bestond uit acht man, inclusief de veteranen Houston en Bates (die ook in 1938 bij de expeditie hoorden), Tony Streather (die in 1950 met de Noren de Tirich Mir beklom) en de bekende bergbeklimmer George Bell. Alle acht bergbeklimmers behaalde een hoogte van 7750 meter, maar toen opnieuw een sneeuwstorm opstak en de acht in het kamp voor een week vast kwamen te zitten, besloot men te gaan afdalen.

De Beklimming
In 1953 onderzochten de Italiaanse professor Ardito Desio en Mario Puchoz de mogelijke routes op de K2. Ze polsten het terrein op 6000 meter hoogte en maakten veel observaties. Toen Desio weer thuis kwam, maakte hij definitieve plannen om de top te bereiken. In 1954 beklom een Italiaanse expeditie, onderleiding van professor Desio, succesvol de tweede hoogste op 31 juli 1954 in het spoor van Abruzzi. De bergbeklimmers waren Lino Lacedelli en Achille Compagnoni.

Lokaal is de K2 bekend als Chogori, wat koning van de bergen betekent. En de berg staat werkelijk als een koning in het hart van de Karakorum bergketen. Sinds het begin van Pakistan hebben meerdere goed uitgeruste expedities, meestal uit Europa en Japan, deze regio bezocht. Meerdere wetenschappelijke en onderzoeksgroepen hebben in deze regio uitgebreid onderzoek gedaan naar flora, fauna en verborgen mineralen. Deze expeditie werd vergezeld door professor Ardit Desio, een bekend persoon in de wereld van alpinisme, die later in 1954 de succesvolle expeditie leidde naar werelds tweede hoogste piek, de K2.

Na de historische en fysische aspecten van de Karakorum besproken te hebben, is het ook de moeite waard te vermelden dat deze regio in de langste bergketen van hoogste bergen ligt, waar tevens Gilgit en Baltistan in liggen, bekend om zijn mooiste valleien in de wereld.


BALTORO CONCORDIA K2 BASISKAMP TREKTOCHT 
21 DAGEN (REF: KKE/KK-01)

De trektocht van Skardu naar de Baltoro gletsjer geeft de beste mogelijkheid om de K2 van dichtbij te zien en het pad langs de Braldu en Biaho rivieren brengt wandelaars direct in het hart van de Karakorum bergen. Het eerste gedeelte van de trektocht gaat door groene boomgaarden en bezoekers in de zomer hebben onderweg de mogelijkheid om appels, abrikozen, perziken en kersen te keuren. Het terrein wordt daarna snel ruwer en de trekkers moeten zich voorbereiden te navigeren over bergpaden die bedekt zijn met scherpe stenen en onderbroken worden door gletsjer stromen en steile geulen. De donkere stenen van de lager gelegen pieken geeft een dramatisch contrast tegen de glinsterende, met sneeuw overdekte pieken in de achtergrond. Concordia, het basiskamp voor K2 expedities, geeft een spectaculair uitzicht op de hoogste bergen ter wereld, inclusief K2, Gasherbrum, Masherbrum en Chogolisa.

Route:
 

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HET HOTEL.
Dag 2 VLUCHT/RIT NAAR SKARDU.
Dag 3 SKARDU.
Dag 4 JEEPTOCHT NAAR ASKOLE.
Dag 5 TREKTOCHT NAAR KOROFON, KAMP.
Dag 6 TREKTOCHT NAAR JULLA, KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR PAYU, KAMP.
Dag 8 VRIJE DAG IN PAIJU OM TE RUSTEN EN ACCLIMATISEREN. KAMP.
Dag 9 TREKTOCHT NAAR KHOBURSAY, KAMP.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR GORO I, KAMP.
Dag 11 TREKTOCHT NAAR CONCORDIA, KAMP.
Dag 12 DAGTOCHT NAAR K-2 OF BROAD PEAK BASISKAMP.
Dag 13 RUSTDAG CONCORDIA VOOR VERKENNING.
Dag 14 TREKTOCHT TERUG NAAR URDUKUS, KAMP.
Dag 15 TREKTOCHT TERUG NAAR PAYU, KAMP. 7 UUR.
Dag 16 TREKTOCHT TERUG NAAR JULLA, KAMP. 6 UUR.
Dag 17 TREKTOCHT TERUG NAAR ASKOLE, KAMP. 6 UUR.
Dag 18 RIT NAAR SKARDU MET JEEPS, TRANSFER NAAR HOTEL
Dag 19 VLUCHT NAAR ISLAMABAD OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 20 VRIJ DAG IN RAWALPINDI OF RIT VAN BESHAM NAAR RAWALPINDI, HOTEL.
Dag 21 NAAR HET VLIEGVELD VOOR TERUGVLUCHT.BALTORO CONCORDIA K2 BASIS GHONDOGORO LA TREKTOCHT 
22 DAGEN (REF: KKE/KK-02)

"s'Werelds mooiste museum in gedaante en vorm" is hoe de Italiaanse bergbeklimmer en auteur Fosco Maraini de Concordia beschreef in zijn boek Karakoram. In Concordia reiken zes pieken van 7925 meter tot aan de hemel, samen met de K2 (8611 meter) de tweede hoogste berg in de wereld. We betreden een opmerkelijke wildernis van ijs, stenen en lucht. Tegen de tijd dat we het Paiju kamp bereiken aan de voet van de Baltoro gletsjer, beginnen we het kloppen van de schepping te voelen: het ijs smelt, stenen rollen en de gletsjer kraakt en kreunt, zijn ijzige rivieren herschikkend. Wanneer we Concordia bereiken worden we beloond met het meest indrukwekkende uitzicht ter wereld. Praktisch ingesloten door de K2, Broad Peak (8051 meter), Gasherbrum IV (7925 meter) en Mitre Peak met zijn scheermes rand.

Onze terugtocht gaat via de Ghondogoro La (5600 meter), een uitdagende tocht langs de Ghondogoro gletsjer, naar beneden naar de groene irrigatievelden van de Hushe vallei. Dit is een uitdagende trektocht, afgestemd op klimmers met eerdere trekkingservaring op grote hoogten.

Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VLUCHT/RIT NAAR SKARDU.
Dag 3 EEN DAG IN SKARDU OF RIT NAAR CHILAS / SKARDU.
Dag 4 RIT NAAR THONGOL, KAMP.
Dag 5 TREKTOCHT NAAR KOROFON, KAMP.
Dag 6 TREKTOCHT NAAR JULLA, KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR PAIJU, KAMP.
Dag 8 RUSTDAG PAIJU.
Dag 9 TREKTOCHT NAAR KHOBURSAY, KAMP.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR BIANE (GORO I), KAMP.
Dag 11 TREKTOCHT NAAR CONCORDIA, KAMP.
Dag 12 DAGTRIP NAAR K2, BASISKAMP.
Dag 13 RUSTDAG CONCORDIA, VERKENNING ROND CONCORDIA, KAMP.
Dag 14 TREKTOCHT NAAR ALI KAMP.
Dag 15 OVERSTEEK GHONDOGORO-LA, KAMP BIJ KIYUSPAN.
Dag 16 RUSTDAG KHIYUSPAN.
Dag 17 TREKTOCHT NAAR GHONDOGORO ZOMERWEI, KAMP.
Dag 18 TREKTOCHT NAAR HUSHE, KAMP.
Dag 19 RIT NAAR SKARDU, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 20 VLUCHT NAAR ISLAMABAD OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 21 VERBLIJF IN ISLAMABAD OF RIT VAN BESHAM NAAR ISLAMABAD, HOTEL
Dag 22 TERUGVLUCHT.BIAFO HISPAR LA & SNEEUWMEER TREKTOCHT 
22 DAGEN (REF: KKE/KK-03)

Dit is werkelijk een van de meest afgelegen trektochten in de bergen. Verwacht niet veel mensen te zien in deze afgelegen wildernis. Hier heb je een echte rendez-vous met de natuur in zijn puurste vorm. In de eerste veertig jaar van de vorige eeuw geloofden ontdekkingsreizigers dat het sneeuwmeer een ijskap was, waarvandaan in alle richtingen meerdere gletsjers voortvloeiden. De grootte werd geschat op 777 vierkante kilometer. De grootte van het sneeuwmeer wordt tegenwoordig geschat op 77 vierkante kilometer. Martin Conway gaf in 1892 het de naam sneeuwmeer, en gaf een dramatisch relaas over deze omgeving in zijn boek "klimexpedities in Karakoram - Himalaya's". Eric Shipton schatte in 1937 de huidige grootte van het sneeuwmeer.

Tijdens deze trektocht naar een andere wereld betreden we een merkwaardige woestenij van ijs, steen en lucht, die regelmatig onderbroken wordt door een smalle valei gevuld met verschillende wilde bloemen. We ondernemen een tocht van 122 km over de Biafo en Hispar gletsjers en ontdekken de ongelofelijke woestenij van het sneeuwmeer die tussen twee gletsjers in ligt. We beëindigen de trektocht met een afdaling naar de Hunza vallei en reizen over de Karakoram Highway terug naar Islamabad.   

Route:
 
Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VLUCHT/RIT NAAR SKARDU.
Dag 3 SKARDU.
Dag 4 TOCHT MET JEEPS NAAR ASKOLE.
Dag 5 ASKOLE / NAMLA.
Dag 6 NAMLA / MANGO.
Dag 7 MANGO / BAINTHA.
Dag 8 VRIJE DAG OM TE ACCLIMATISEREN IN BAINTHA.
Dag 9 BAINTHA / SHUIFANG.
Dag 10 SHUIFANG / SNEEUWMEER.
Dag 11 RUSTDAG AAN SNEEUWMEER.
Dag 12 TREKTOCHT HISPAR PAS BASIS, OVERNACHTING OP CAMPING.
Dag 13 KLIMTOCHT HISPAR LA (5151 M) / KHANI BHASSA.
Dag 14 KHANI BHASSA / HARGUTAW, OVERNACHTING IN KAMP.
Dag 15 HARGUTAW / BITANMAL, OVERNACHTING IN KAMP.
Dag 16 BITANMAL / HISPAR VILLAGE (NAGAR), OVERNACHTING IN KAMP.
Dag 17 TREKTOCHT NAAR HORO, JEEPTOCHT NAAR KARIMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 18 VRIJE DAG IN KARIMABAD, HOTEL.
Dag 19 S'OCHTENDS IN KARIMABAD, S'MIDDAGS RIT NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 20 VLUCHT/RIT NAAR ISLAMABAD.
Dag 21 ISLAMABAD.
Dag 22 TERUGVLUCHT.MASHERBRUM & HUSHE VALLEI GHONDOGORO PEAK TREKTOCHT 
20 DAGEN (REF: KKE/KK-04)

Route:
 
Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL
Dag 2 VLUCHT/RIT NAAR SKARDU.
Dag 3 VRIJE DAG IN SKARDU ALS VLUCHT OF RIT CHILAS/SKARDU.
Dag 4 TOCHT MET JEEPS NAAR HUSHE, KAMP.
Dag 5 TREKTOCHT  NAAR SAITCHO, KAMP.
Dag 6 TREKTOCHT NAAR SPENCER.
Dag 7 DAGTRIP NAAR DE BASISKAMPEN VAN K7 OF NAAR TRINITY PEAK
Dag 8 TREKTOCHT NAAR BENEDEN NAAR DE SAITCHO, KAMP.
Dag 9 TREKTOCHT NAAR ZOMERPLAATSJE EN GHONDOGORO WEI, KAMP.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR MEEROEVER KAMP BIJ DALSANPA, KAMP.
Dag 11 TREKTOCHT NAAR GHONDOGORO BASISKAMP BIJ KHIUSPAN, KAMP.
Dag 12 POGING TOP VAN GHONDOGORO PIEK TE BEREIKEN (5650M).
Dag 13 EXTRA DAG OM TOP TE BEREIKEN.
Dag 14 TREKTOCHT NAAR BENEDEN NAAR DALZANPA, KAMP.
Dag 15 TREKTOCHT NAAR BENEDEN NAAR SAITCO, KAMP.
Dag 16 TREKTOCHT NAAR HUSHE VALLEI, KAMP.
Dag 17 JEEPTOCHT NAAR SKARDU, HOTEL.
Dag 18 VLUCHT/RIT NAAR ISLAMABAD.
Dag 19 VRIJE DAG IN ISLAMABAD OF RIT VAN BESHAM NAAR ISLAMABAD, HOTEL
Dag 20 TERUGVLUCHT.DE GROTE KARAKORUM OVERSTEEK (HISPAR NAAR HUSHE) 
34 DAGEN (REF: KKE/KK-05)

Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL
Dag 2 VLUCHT/RIT NAAR BESHAM.
Dag 3 RIT NAAR GILGIT, TRANSFER NAAR PTDC MOTEL
Dag 4 RIT NAAR KARIMABAD (2800M) TRANSFER NAAR HILL TOP HOTEL.
Dag 5 RIT IN 4X4 JEEPS NAAR HORO (3250M). OVERNACHTING IN TENTEN.
Dag 6 TREKTOCHT NAAR DACHIGAN (4050M) KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR RED STAR (4150M) KAMP.
Dag 8 TREKTOCHT NAAR YUTMARU (4330M) KAMP.
Dag 9 TREKTOCHT NAAR KHANIBASA (4580M) KAMP.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR HISPAR GOLE. KAMP.
Dag 11 TREKTOCHT NAAR HISPAR PASS (5151M) KAMP.
Dag 12 KLIM NAAR HISPAR PIEK (5650M) KAMP.
Dag 13 TREKTOCHT NAAR NAQPO GORO (4400M) KAMP.
Dag 14 TREKTOCHT NAAR BAINTHA (4000M) KAMP.
Dag 15 TREKTOCHT NAAR MANGO (3650M) KAMP.
Dag 16 TREKTOCHT NAAR KOROFON (3050M) KAMP.
Dag 17 TREKTOCHT NAAR JULA (3100M) KAMP.
Dag 18 TREKTOCHT NAAR PAIYO (3350M) KAMP.
Dag 19 TREKTOCHT NAAR KHOBURSAY (3800M) KAMP.
Dag 20 TREKTOCHT NAAR URDUKAS (4150M) KAMP.
Dag 21 TREKTOCHT NAAR GORO (4500M) KAMP.
Dag 22 TREKTOCHT NAAR CONCORDIA (4750M) KAMP.
Dag 23 RUSTDAG OP CONCORDIA.
Dag 24 TREKTOCHT NAAR K-2 BASISKAMP (5000M) KAMP.
Dag 25 TREKTOCHT TERUG NAAR CONCORDIA.
Dag 26 TREKTOCHT TERUG NAAR ALI KAMP.
Dag 27 OVERTOCHT GHONDOGORO PAS (5600M) KAMP IN KHIYUSPAN.
Dag 28 TREKTOCHT NAAR DALSAMPA (4100M) KAMP.
Dag 29 TREKTOCHT NAAR SIASCHO (3350M) KAMP.
Dag 30 TREKTOCHT NAAR HUSHE (3050M) KAMP.
Dag 31 RIT MET JEEPS NAAR SKARDU, HOTEL
Dag 32 VLUCHT/RIT NAAR ISLAMABAD, HOTEL.
Dag 33 VRIJE DAG IN ISLAMABAD, OF RIT VAN BESHAM NAAR ISLAMABAD.
Dag 34 TERUGVLUCHT.


THALLEY LA TREKTOCHT 
13 DAGEN (REF: KKE/KK-06)

Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VLUCHT NAAR SKARDU WANNEER VLUCHT NIET DOOR KAN GAAN VANWEGE SLECHT WEER, RIT NAAR CHILAS. TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 3 VRIJE DAG IN SKARDU OF VLUCHT OF RIT NAAR CHILAS / SKARDU.
Dag 4 RIT MET JEEPS NAAR BALGAR VILLAGE, KAMP.
Dag 5 TREKTOCHT NAAR THALLEY VILLAGE, KAMP.
Dag 6 RUSTDAG IN THALLEY VILLAGE, KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR THALLEY GOMA, KAMP.
Dag 8 TREKTOCHT VAN THALLEY GOMA NAAR THALLEY LA, KAMP.
Dag 9 TREKTOCHT VAN THALLEY LA NAAR SHIGAR BROQ, KAMP.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR SHIGAR EN RIT NAAR SKARDU, HOTEL.
Dag 11 VLUCHT NAAR ISLAMABAD OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 12 RIT NAAR ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 13 TERUGVLUCHT.RUSH MEER/PEAK TREKTOCHT 
15 DAGEN (REF: KKE/KK-07)

Route:

Dag 1 AANKOMST IN ISLAMABAD.
Dag 2 RIT NAAR CHILAS, HOTEL.
Dag 3 RIT NAAR KARIMABAD HUNZA.
Dag 4 OCHTEND VRIJ, S'MIDDAGS RIT MET JEEPS NAAR HOPER, KAMP.
Dag 5 TREKTOCHT OVER BARPU GLETSJER, NAAR BARPU GIRAM, KAMP.
Dag 6 TREKTOCHT NAAR CHIDIN HARAI, KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR RUSH MEER, KAMP.
Dag 8 VRIJE DAG VOOR EXCURSIES NAAR RASH PIEK (5098M). VOOR EEN ALLROUND PANORAMA EN EEN KANS OM DE TOP VAN DE K2 TE ZIEN.
Dag 9 TREKTOCHT NAAR BENEDEN NAAR PHAI PHARI.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR HAMDAR, KAMP.
Dag 11 TREKTOCHT NAAR HOPER EN RIT MET JEEPS NAAR KARIMABAD, HOTEL.
Dag 12 OCHTEND VRIJ, S'MIDDAGS RIT NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 13 VLUCHT NAAR RAWALPINDI OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 14 VRIJE DAG IN RAWALPINDI OF RIT VAN BESHAM NAAR RAWALPINDI.
Dag 15 TERUGVLUCHT.KARAKORUM HARAMOSH TREKTOCHT 
10 DAGEN (REF: KKE/KK-08)

Route:

Dag 1 AAANKOMST ISLAMABAD, HOTEL.
Dag 2 VLUCHT NAAR GILGIT, OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 3 RIT VAN CHILAS OF GILGIT NAAR DASSU (DACHA), EN TREKTOCHT NAAR ISKERA, ZOMERDORP OP 2000 METER, KAMP.
Dag 4 BEKLIMMING OVER MANI GLETSJER NAAR KUTWAL MEER OP 2500 M. EEN IDEALE PLEK VOOR EEN RUSTDAG AAN HET EINDE VAN HARMOSH, KAMP.
Dag 5 VRIJE DAG VOOR VERKENNING, KAMP.
Dag 6 TERUGTOCHT NAAR ISKERA, KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR DASSU, EN RIT NAAR GILGIT.
Dag 8 RIT NAAR BESHAM.
Dag 9 RIT NAAR ISLAMABAD.
Dag 10 TERUGVLUCHT.KARAKORUM - BATURA TREKTOCHT HUNZA 
17 DAGEN (REF: KKE/KK-09)

De Batura gletsjer is 65 kilometer lang en is daarmee de tweede langste gletsjer ter wereld buiten de poolregionen. Vanuit Gilgit trekken we langs de Karakorum Highway door de mythische Hunza vallei. Op de weg naar Passu en de Baltura gletsjer wordt het dorre landschap regelmatig onderbroken door weelderige groene velden, omringd door stenen muurtjes. De complexe irrigatiekanalen zijn het bewijs van de vaardigheid en het geduld van de inheemse bevolking. In Gulmit geeft de vallei, rijk met boomgaarden maar met weinig bebossing, een prachtig uitzicht over de Hunza rivier. Men treft de grote Batura gletsjer bij Malungin en de trektocht naar Yashpirt geeft een prachtig uitzicht op de Batura bergtoppen boven de Batura rotswand (6830-7785 meter), de Kampire Dior Groep (6931-7143 meter), Shispar (7619 meter) en Passu piek (7284 meter).


Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VLUCHT NAAR GILGIT (ALS HET WEER HET TOELAAT), RIT NAAR CHILAS, HOTEL.
Dag 3 VERBLIJF IN GILGIT OF RIT VAN CHILAS NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 4 RIT VAN GILGIT NAAR PASSU, HOTEL.
Dag 5 TREKTOCHT NAAR KIRGIS WASHK, KAMP.
Dag 6 TREKTOCHT NAAR YASHPIRIT, KAMP.
Dag 7 TREKTOCHT NAAR KUKHIL, KAMP.
Dag 8 TREKTOCHT NAAR GUCHISHAM, KAMP.
Dag 9 TREKTOCHT TERUG NAAR YASHPIRIT, KAMP.
Dag 10 TREKTOCHT NAAR VIOKPIRIT, KAMP.
Dag 11 TREKTOCHT NAAR PASSU, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 12 RIT NAAR KARIMABAD, HOTEL.
Dag 13 DAGTOCHT NAAR HOPER GLETSJER EN TERUG NAAR HOTEL
Dag 14 RIT NAAR GILGIT, TRANSFER NAARHOTEL.
Dag 15 VLUCHT NAAR ISLAMABAD (ALS HET WEER HET TOELAAT), RIT NAAR BESHAM.
Dag 16 VERBLIJF IN RAWALPINDI OF RIT VAN BESHAM NAAR RAWALPINDI, HOTEL
Dag 17 TERUGVLUCHT.KARAKORUM - SHIMSHAL MINGLIK SAR & CHAPCHINGOL TREKTOCHT 
22 DAGEN (REF: KKE/KK-10)

Deze trektocht gaat niet over gebaande paden - afgelegen en ver verwijderd van de beschaving en we hopen met deze tocht een beetje van de vroegere ontdekkingstochten te kunnen laten ervaren. De Shimshal vallei wordt gerekend tot een van de meest afgelegen gebieden van de Karakoram Himalaya. De dorpen lijken als oases in het dorre berglandschap. Het was niet ver hiervandaan dat kolonel Francis Younghusband zijn overwinning vierde op zijn Russische rivaal kapitein Grombtchevski. Dit was tijdens de periode van de "Great game" toen de Britse Raj volledig paranoïde werd van het Russische imperium die zijn troepen stuurde over de passen naar India. Tijdens de trektocht is het mogelijk Marco Polo schaapswolven, blauwe schapen, Tibetaanse ezels en het schuchtere sneeuw luipaard te zien.

Het berglandschap is hier niet minder indrukwekkend en ontzagwekkend dan op andere plekken in de Karakoram en de Distaghil Sar (7885 meter) is de hoogste berg die hier te zien is. We willen deze trektocht aanraden aan iedereen die van moeilijke trektochten houd, waarvan de route dagelijks kan veranderen en je meeneemt naar een erg wild landschap.


Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, HOTEL
Dag 2 ISLAMABAD/GILGIT OF CHILAS.
Dag 3 RIT NAAR PASSU.
Dag 4 JEEPTOCHT NAAR SHIMSHAL.
Dag 5 RUSTDAG.
Dag 6 SHIMSHAL – FURZIN.
Dag 7 FURZIN - ARBAB PARIAN.
Dag 8 ARBAB PARIAN – SHUNJERAB.
Dag 9 SHUJARAB NAAR SHIMSHAL PASS (4745M).
Dag 10 MANGALIGH SAR ASCENT (6050M).
Dag 11 TERUG NAAR BASISKAMP & RUST.
Dag 12 TREKTOCHT NAAR ARBABPARIAN.
Dag 13 ARBAB PARIAN – MAIDUR.
Dag 14 MAIDUR – SHAPODIN.
Dag 15 SHAPODIN - MANDIK SHLAQ.
Dag 16 MANDIK SHLAQ – WERBIN.
Dag 17 WERBIN – CHAFCHINGOL PAS BASISKAMP.
Dag 18 TREKTOCHT OVER CHAFCHINGOL PAS NAAR KUKSIL KKH, KAMP.
Dag 19 KARIMABAD, HOTEL.
Dag 20 KARIMABAD – BESHAM.
Dag 21 RIT BESHAM – ISLAMABAD.
Dag 22 TERUGVLUCHT.KARAKORUM - MINAPIN NAGAR & BATURA  
21 DAGEN (REF: KKE/KK-11)

Route:

Dag 1 AANKMOST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VLUCHT NAAR GILGIT OF RIT NAAR CHILAS, HOTEL.
Dag 3 VERBLIJF IN GILGIT OF RIT VAN CHILAS NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 4 RIT NAAR MINAPIN, KAMP.
Dag 5 TREKTOCHT NAAR HAPAKUN, KAMP. (4-5 UUR).
Dag 6 TREKTOCHT VAN HAPAKUN NAAR THAGAPHARI, KAMP. (3-4 UUR).
Dag 7 DAGWANDELING NAAR DIRAN BASISKAMP. (4-5 UUR).
Dag 8 TREKTOCHT TERUG NAAR MINAPIN, KAMP. (3-4 UUR).
Dag 9 RIT NAAR KARIMABAD, HOTEL.
Dag 10 DAGWANDELING ROND HUNZA, HOTEL.
Dag 11 RIT NAAR PAS EN 2 UURS TREKTOCHT NAAR YUNZBEN, KAMP.
Dag 12 TREKTOCHT VAN YUNZBEN NAAR YASHPIRT, KAMP. (4-5 UUR).
Dag 13 TREKTOCHT VAN YASHPIRT NAAR KUKHIL, KAMP. (3-4 UUR).
Dag 14 TREKTOCHT VAN KUKHIL NAAR GUSASUM, KAMP. (3-4 UUR).
Dag 15 DAGTRIP NAAR LUPDOR EN TERUG NAAR KUKHIL KAMP. (4-5 UUR)
Dag 16 TREKTOCHT KUKHIL NAAR YASHPIRT, KAMP. (2-3 UUR).
Dag 17 TREKTOCHT YASHPIRT NAAR PASSU (4-5 UUR) & RIT NAAR GULMIT, HOTEL.
Dag 18 RIT NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 19 VLUCHT NAAR RAWALPINDI OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 20 VERBLIJF IN RAWALPINDI OF RIT VAN BESHAM NAAR RAWALPINDI, HOTEL
Dag 21 TRANSFER NAAR VLIEGVELD EN TERUGVLUCHT.KARAKORUM - SHIMSHAL TREKTOCHT 
18 DAGEN (REF: KKE/KK-12)

Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VUCHT NAAR GILGIT (ALS HET WEER HET TOELAAT), OF RIT NAAR CHILAS, HOTEL.
Dag 3 VERBLIJF IN GILGIT OF RIT VAN CHILAS NAAR KARIMABAD, HOTEL.
Dag 4 KARIMABAD.
Dag 5 RIT MET JEEPS NAAR SHIMSHAL WANDELING INDIEN NODIG, KAMP.
Dag 6 SHIMSHAL / ZARDGARBEN.
Dag 7 ZARDGARBEN / PURIEN - E- BEN.
Dag 8 PURIEN-E-BEN / SHUIJERAB.
Dag 9 SHUIJERAB / SHUWERTH / SHIMSHAL PAS.
Dag 10 MANGLIK SAR KLIM.
Dag 11 SHIMSHAL PAS / PURIEN-E-BEN.
Dag 12 PURIEN-E-BEN / ZARDGARBEN.
Dag 13 NAAR SHIMSHAL VILLAGE.
Dag 14 RIT NAAR KARIMABAD, HOTEL.
Dag 15 RIT NAAR GILGIT, TRANSFER NAAR HOTEL
Dag 16 VLUCHT NAAR ISLAMABAD (ALS HET WEER HET TOELAAT), OF RIT NAAR BESHAM.
Dag 17 VRIJE DAG IN RAWALPINDI OF AANKOMST ISLAMABAD, HOTEL
Dag 18 TERUGVLUCHT.KARAKORUM - MINAPIN (DIRAN & RAKAPOSHI) & BATURA TREKTOCHT 
21 DAGEN (REF: KKE/KK-13)

Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL.
Dag 2 VLUCHT NAAR GILGIT OF RIT NAAR CHILAS, HOTEL.
Dag 3 VERBLIJF IN GILGIT OF RIT VAN CHILAS NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 4 RIT NAAR MINAPIN, KAMP.
Dag 5 TREKTOCHT NAAR HAPAKUN, KAMP. (4-5 UUR)
Dag 6 TREKTOCHT VAN HAPAKUN NAAR THAGAPHARI, KAMP. (3-4 UUR).
Dag 7 DAGWANDELING NAAR DIRAN BASISKAMP, KAMP. (TOTAAL 4-5 UUR).
Dag 8 TREKTOCHT TERUG NAAR MINAPIN, KAMP. (3-4 UUR)
Dag 9 RIT NAAR KARIMABAD, HOTEL
Dag 10 DAGWANDELING ROND HUNZA, HOTEL.
Dag 11 RIT NAAR PAS (OPPER- HUNZA) EN 2 UURS TREKTOCHT NAAR YUNZBEN.
Dag 12 TREKTOCHT YUNZBEN NAAR YASHPIRT, KAMP. (4-5 UUR)
Dag 13 TREKTOCHT YASHPIRT NAAR KUKHIL, KAMP. (3-4 UUR)
Dag 14 TREKTOCHT KUKHIL NAAR GUSASUM, KAMP. (3-4 UUR)
Dag 15 DAGTOCHT NAAR LUPDOR EN TERUG NAAR KUKHIL KAMP. (4-5 UUR)
Dag 16 TREKTOCHT KUKHIL NAAR YASHPIRT, KAMP. (2-3 UUR)
Dag 17 TREKTOCHT VAN YASHPIRT NAAR PASSU (4-5 UUR) & RIT NAAR GULMIT, HOTEL
Dag 18 RIT NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 19 VLUCHT NAAR RAWALPINDI OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL
Dag 20 VERBLIJF IN RAWALPINDI OF RIT VAN BESHAM NAAR RAWALPINDI, HOTEL
Dag 21 TRANSFER NAAR VLIEGVELD VOOR TERUGVLUCHT.KARAKORUM - BERGUITZICHTEN OP HUNZA 
14 DAGEN (REF: KKE/KK-14)

Een 7 daagse trektocht naar de aantrekkelijke plekken rond Hunza. Geniet van het uitzicht op de Jerab bergtoppen, de kathedralen in Ghulkin, een oceaan van bergtoppen vanuit Patundras weide, het Borit meer op weg naar Passughar, de Passu gletsjer bij Luzhdar, het kamp bij Molovil en het weelderige groen met rozenstruiken dichtbij de Batura gletsjer.
 

Route:

Dag 1 AANKOMST ISLAMABAD, TRANSFER NAAR HOTEL
Dag 2 VLUCHT NAAR GILGIT OF RIT NAAR CHILAS, HOTEL
Dag 3 VERBLIJF IN GILGIT OF RIT CHILAS NAAR GILGIT, HOTEL.
Dag 4 GILGIT / GULMIT / GHULKIN.
Dag 5 GHULKIN / PASSUGHAR.
Dag 6 PASSUGHAR / LUZHDAR.
Dag 7 LUZHDAR / PATUNDAS.
Dag 8 VRIJE DAG IN PATUNDAS.
Dag 9 PATUNDAS / MOLOVIL.
Dag 10 MOLOVIL / PASSU / KARIMABAD.
Dag 11 SIGHTSEEING, S'MIDDAGS NAAR GILGIT.
Dag 12 VLUCHT NAAR RAWALPINDI OF RIT NAAR BESHAM, HOTEL.
Dag 13 VERBLIJF IN RAWALPINDI OF RIT VAN BESHAM NAAR RAWALPINDI, HOTEL
Dag 14 TRANSFER NAAR VLIEGVELD VOOR TERUGVLUCHT.


 


   

About Us | Programs | Hindukush | Karakorum | Himalaya | Jeep Safari | Culture
Client's Comments | Mountaineering | Mountain Biking | Rent a Car | Enquiry Form